kolmapäev, november 14, 2018

Magusad vahvli takod

Maal vanemate juures sahvrit külastades jäi silma elekrivahvliküpseti ESTA-2. See retroseade äratas huvi midagi küpsetada nagu juhtus krustaadi raudadega ning pähkli vormidega. Samal nädalal jooksis instagrammi infovoost läbi vahvli takod. Mõeldud tehtud. Elekrivahvliküpseti ESTA-2-ga peavad vahvli takod valmima.


Tainas (vastavalt ESTA-2-ga kaasas olnud juhendile):
100 g võid
2 muna
120g suhkrut
50 g jahu
50 g kartuli tärklist
0,7 dl vett
1 sidruni riivitud koor

Täidis:
2 munavalget
1 sorts sidrunimahla
50 ml vett
130 g suhkrut
2 lehte želatiini

Šokolaadiglasuur:
100g piimašokolaadi
15g kookosrasva

Antud retseptist saab 25 takot

Vahvlite valmistamiseks klopi munad suhkruga. Lisa klopitud munadele jahutatud sulavõi ning sega hästi läbi. Lisa kartuli tärklis, jahu, vesi ja peenestatud sidrunikoor ning sega kuni tekib ühtlane tainas.

Tõsta tainas lusikaga kuumadele raudadele ning küpseta 8 cm diameetriga vahvlid. Võta kuum vahvel raudade vahelt ning tõsta ümarale pulgale (nt puulusikas) koolduma ning jahutuma.

Täidise valmistamiseks aseta želatiini lehed külma vette pehmenema. Vala kaussi munavalged ning sidrunimahl. Vahusta munavalged.

Samal ajal valmista kastrulis suhkrusiirup. Selleks vala potti suhkur ja vesi. Lase suhkrul rahulikult lahustuda. Ära sega kuna segamisega võivad tekkida kristallid. Keeda kuni suhkur on sulanud. Tõsta kastrul pliidilt ning lisa želatiini lehed. Enne lisamist pigista želatiini lehtedest liigne vesi välja. Lase želatiini lehtedel lahustuda. Kui lehed on lahustunud sega vispliga siirupit. Nüüd lisa peene joana kuum suhkrusiirup munavalgele samal ajal mikserdades. Jätka vahustamist kuni munavalge muutub läikivaks ja tekivad vispli väljavõtmisel tipud.

Täida tordiprits munavalgega ning täida vahvlid. Tõsta täidetud vahvlid 30 minutiks külmkappi.

Šokolaadiglasuuri valmistamiseks sulata vesivannil šokolaad ja kookosrasv. Sega sulanud ained ühtlaseks.

Võta täidetud takod külmikust ning kata šokolaadi sisse. Tõsta šokolaadiga kaetud takod resti või küpsetuspaberile tahenema.

Mõned ideed kuidas muuta takod huvitavamaks.
Torka tako täitmise ajal vahu sisse maasika, kiivi, banaani viil või mõni värske mari.
Värskelt šokolaadi sisse kastetud takosid võib katta kookoshelvestega või purustatud pähklitega.
Serveerida võib takosid toormoosiga.

Kommentaare ei ole: