Vana hea klassika. Magusad ja toitvad küpsised. Paar tükki ja magusaisu on rahuldatud.
Küpsise tainas:
200 g suhkrut
2 muna
1 tl küpsetuspulbrit
200 g võid
1 tl vaniljeekstrakti
450 g nisujahu
Täidis:
1 purk (400 g) kondenspiima
150 g võid
Pähkli vormid
Võid vormide määrimiseks
Sellest kogusest saab 74 pähklit
Alustuseks tuleb keeta kondenspiima. Selleks aseta kondenspiima purk potti ning kata veega. Keeda kondenspiima ~2 tundi. Keetmise ajal jälgi, et purk oleks kogu aeg veega kaetud. Kui kondenspiim on keedetud, kalla soe sisu kaussi ning sega võiga ühtlaseks kreemiks. Kata kauss kilega ning aseta jahedasse jahtuma.
Seni kuni kondenspiim keeb valmista tainas ja küpseta küpsise poolikud. Taina tegemiseks vala kaussi suhkur, küpsetuspulber ja munad. Sega vispliga läbi. Vispliga kloppides lisa sulatatud või ja vaniljeekstrakt. Viimasena lisa jahu. Sega kuni tekib ühtlane tainas. Aseta tainas kaetult 30-60 minutiks külmkappi tahenema.
Küpsiste küpsetamiseks kuumuta ahi 180 kraadini. Määri vormid võiga. Täida vormid tainaga ning küpseta 15 minutit või kuni küpsised on saavutanud soovitud kuldse värvuse. Jahuta küpsise pooled maha.
Täida mõlemad küpsise pooled keedetud kondenspiimaga ning suru pooled kokku. Aseta küpsised jahedasse tahenema.
Kui klassikalised pähklid ära tüütavad võib proovida teistsuguseid pähkeid:
Šokolaadipähklid võikreemitäidisega
Banaanipähklid meešokolaaditäidisega
Piparkoogipähklid laimi-kondenspiimatäidisega
Punased sametpähklid toorjuustutäidisega
Kui klassikalised pähklid ära tüütavad võib proovida teistsuguseid pähkeid:
Šokolaadipähklid võikreemitäidisega
Banaanipähklid meešokolaaditäidisega
Piparkoogipähklid laimi-kondenspiimatäidisega
Punased sametpähklid toorjuustutäidisega
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar