Tartleti katsetus number 5. Seekord on täidiseks värsked maasikad ja väike sorts piparmündi essentsi.
Tainas:
300 g jahu
150g suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
100 g võid
2 muna
Täidis:
600 g maasikaid
100 g suhkrut
4 tl maisitärklist
0,5 tl piparmündiekstrakti, DR.OETKER
Kohupiimakreem:
200 g kohupiima
1,5 dl 35% rõõska koort
2 tl suhkrut
Karneeringuks värskeid piparmündi lehti
Kokku saab 24 korvikest
Vala maasikad kaussi. Lisa suhkur. Tambi maasikad puruks. Vala purustatud maasikad kastrulisse. Keeda toormoosi kuni hakkab servadest vaikselt mullitama. Keera kuumus madalamaks. Lahusta väheses vees maisitärklis ning lisa maasikatele. Lõpuks lisa piparmündiekstrakt. Keeda maasikaid kuni segu hakkab paksenema (~5min). Tõsta pott tulelt ning lase täidisel jahtuda.
Sega köögikombainis omavahel jahu ja või tükid. Lisa küpsetuspulber ja suhkur. Sega köögikombainiga kuni kuivained on segunenud. Viimasena lisa munad ning sega kuni tekib tainas.
Kasutades muhvinipanni küpseta tainast korvikesed. Aseta korvikestesse küpsetuspaber ning küpsetuspaberile riis või küpsetuskuulid. Küpseta korvikesi 170 kraadises ahjus 10 min. Võta korvid ahjust ning eemalda raskustega küpsetuspaber. Aseta korvid tagasi ahju ning küpseta veel 5 min. Kui korvikesed on valmis aseta küpsetusrestile jahtuma.
Kohupiimakreemi valmistamiseks klopi rõõsk koor suhkruga vahule. Lisa kohupiim, sega sujuvate liigutustega ühtlaseks.
Serveerimiseks tõsta maasika täidis korvidesse ning kaunista kohupiima ja värskete piparmündi lehtetega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar