kolmapäev, august 22, 2018

Kirsi täidisega korvikesed ehk kirsitartletid

Tartleti katsetus number 4. Seekord on täidiseks kirsi rummi segu. Loomulikult sobib kirssidega šokolaad.


Tainas:
300 g jahu
150g suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
100 g võid
2 muna

Täidis:
0,5 l kivideta kirsse
150 g suhkrut
4 spl maisitärklist
40 ml rummi

Šokolaadikate:
100 g tumedat šokolaadi
125 g suhkrut
90 ml vett

Kokku saab 30 korvikest

Täidise valmistamiseks aseta pott madala soojusega pliidiplaadile. Vala potti kividest puhastatud kirsid ja suhkur. Keeda kirsse kuni hakkab eralduma mahla. Keera kuumus madalamaks. Lahusta väheses vees maisitärklis ning lisa kirssidele. Lõpuks lisa maitse järgi rummi. Keeda täidist kuni hakkab paksenema (~5min). Tõsta pott tulelt ning lase täidisel jahtuda.

Taina valmistamiseks sega köögikombainis omavahel jahu ja või tükid. Lisa küpsetuspulber ja suhkur. Sega köögikombainiga kuni kuivained on segunenud. Viimasena lisa munad ning sega kuni tekib tainas.

Aseta muhvinipanni aukudesse tainas. Aseta korvikestesse kirsitäidis. Küpseta korvikesi 220 kraadises ahjus 13 min või kuni korvikeste servad muutuvad pruunikaks. Kui korvikesed on küpsetatud pane nad jahtuma.

Kui on soovi siis võib kirsid katta šokolaadikattega.

Katte valmistamiseks vala potti vesi ja suhkur. Keeda kuni suhkur on lahustunud. Tõsta pott tulelt ning lase siirupil 5 min jahtuda. Lisa siirupile šokolaadi tükid. Sega vispliga kuni šokolaad on sulanud ning tekib ühtlane glasuur. Vala glasuur korvidesse kuni kirsid on kaetud.

Kommentaare ei ole: