Koogipõhi:
300 g võid
150 ml Guinnessi õlu
100 g kakaopulbrit
250 g jahu
2 tl söögisoodat
350 g suhkrut
3 suurt muna
1 spl vaniljeekstrakti
150 ml (~200 g) hapukoort
Kate:
200 g head valget šokolaadi
125 g toatemperatuuril võid
225 g toorjuustu
225 g sõelutud tuhksuhkrut
Soojenda ahi 180°C-ni. Määri 23 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga ning aseta põhja peale küpsetuspaber.
Sulata potis või ning sega sisse kakaopulber ja Guinessi õlu. Eemalda tulelt ja aseta kõrvale alusele.
Suures kausis sega jahu, söögisooda ja suhkur. Lisa kuivainetele sulatatud või segu, munad, hapukoor ja vaniljeekstrakt. Sega ained omavahel korralikult läbi. Vala tainas koogivormi. Küpseta 1h või kuni puutikk tuleb koogist puhtalt välja.
Seni kuni kook küpseb valmista kate.
Katte tegemiseks sulata vesivannil šokolaad. Eemalda šokolaad vesivannilt ning lase 10 minutit jahtuda. Teises kausis vahusta omavahel toasoe või ja toorjuust. Sega hulka sulatatud šokolaad. Lõpuks lisa osade kaupa tuhksuhkur. Vahusta kuni tekib ühtlane segu.
Tõsta kook alusele ning kata valge šokolaadi kattega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar