kolmapäev, aprill 04, 2018

Šokolaadi-peedikook

Mahlane ja mõnusalt pehme šokolaadi-peedikook.


Tainas:
250 g keedetud ja jämeda riiviga riivitud punapeeti
200 g jahu
100 g kakaopulbrit
1 spl küpsetuspulbrit
250 g suhkrut
3 muna
2 tl vaniljeekstrakti
200 ml päevalilleõli
100 g tükeldatud tumedat šokolaadi

Kaunistamiseks tuhksuhkrut

Soojenda ahi 170 C-ni.
Asete riivitud punapeet kaussi. Lisa sõeludes jahu, kakao- ja küpsetuspulber ning suhkur. Sega läbi. Järgmisena lisa ükshaaval munad ning vaniljeekstrakt. Tainast segades lisa peene joana päevalilleõli. Viimasena lisa tainale sulatatud šokolaad.
Kalla tainas võitatud ja jahuga kaetud koogivormi. Küpseta kooki 1 h või kuni koogi sisse pistetud tikk tuleb puhtana välja.
Võta kook ahjust välja ja lase vormis kuni 10 min jahtuda. Lõplikuks jahutumiseks tõsta kook restile.
Enne serveerimist kata kook tuhksuhkruga.
Kui on soov midagi erilisemat, siis võib koogi katta clotted cream-ga või crème fraîche-ga.

Kommentaare ei ole: