pühapäev, aprill 22, 2018

Punased sametpähklid toorjuustutäidisega

Sõbrapäevaks, mis küll oli paar kuud tagasi, sai tehtud punaseid sametpähkleid toorjuustutäidisega.


Küpsise tainas:
350g jahu
30g kakaopulber
1 tl küpsetuspulber
0,5 tl soola
170 g võid, toatemperatuuril
150g suhkrut
2 muna, toatemperatuuril
1 spl piima
1.5 tl vaniljeekstrakti
2 tl sidrunimahla
punast toiduvärvi, lisada vastavalt tootja õpetusele

Täidis:
200 g toorjuustu
100g tuhksuhkrut
0,5 tl vaniljeekstrakti
50 g võid, toatemperatuuril

Pähkli vormid (võib kasutada ka pähkliraudu)
võid vormide määrimiseks

Taina tegemiseks sega kokku jahu, sool, kakao- ja küpsetuspulber. Teises kausis mikserda kokku suhkur toa sooja võiga. Kui segu on vahule mikserdatud lisa ükshaaval munad, vaniljeekstrakt, sidrunimahl, piim ja toiduvärv. Kui ained on omavahel korralikult segunenud sõelu juurde kuivainete segu. Sega ained ühtlaseks tainaks. Aseta tainas kaetult 30-60 minutiks külmkappi tahenema.

Küpsiste küpsetamiseks kuumuta ahi 180 kraadini. Määri vormid võiga. Täida vormid tainaga ning küpseta 15 minutit või kuni küpsised on valmis. Jahuta küpsise pooled maha.

Kuni küpsise poolikud jahtuvad valmista täidis.
Vahusta toa soe toorjuust, või ja tuhksuhkur. Lisa vaniljeekstrakt. Vahusta kuni täidis on muutunud ühtlaseks.

Täida mõlemad küpsise pooled kreemiga ning suru pooled kokku. Aseta küpsised külmikusse tahenema.

Kommentaare ei ole: