Punase sameti täidis:
320 g jahu
300 g suhkrut
1 tl söögisoodat
1 tl soola
1 tl kakaopulbrit
350 ml toiduõli
250 ml petti (toatemperatuuril)
2 muna (toatemperatuuril)
punast toiduvärvi vastavalt tootja soovitusele
1 tl destilleeritud äädikat
1 tl vaniljeekstrakti
300 g toorjuustu
Glasuur:
400 šokolaadi
Kogus ~74 pallikest
Eelsoojenda ahi 180 C-ni.
Valmista ette küpstusvorm. Selleks määri vorm õliga ning raputa üle jahuga.
Suures kausis sega kokku kuivained jahu, suhkur, söögisooda, sool ja kakaopulber.
Teises kausis sega aga kokku õli, pett, munad, toiduvärv, äädikas ja vaniljeekstrakt.
Mikserdades vedelaid koostisosasid lisa segatud kuivained. Mikserda kuni tekib ühtlane tainas.
Vala tainas koogivormi. Küpseta kooki ~30 minutit või kuni tikk tuleb koogi seest puhtalt välja.
Võta kook vormist ning lase täielikult maha jahtuda.
Pudista jahtunud kook väikesteks tükkideks. Aseta tükid kaussi. Lisa toorjuust ja sega hoolikalt läbi. Segu peaks olema ühtlane ja pehme. Kui vaja lisa veel toorjuustu.
Vormi segust väikesed 2-3 cm läbimõõduga pallikesed. Aseta pallikesed küpsetuspaberile ning aseta 3 tunniks külmikusse tahenema.
Võta pallikesed külmikust ning lase toatemperatuuril 10 minutit seista. Samal ajal sulata vesivannil šokolaad. Kui pallikesd on 10 minutit soojenenud kasta pallikesd šokolaadi. Šokolaadi kastmiseks on hea kasutada kahvleid, nii tilgub üleliigne šokolaad tagasi kaussi. Tõsta šokolaadi kastetud pallid küpsetuspaberile ning aseta jahedasse tahenema.
Soovikorral võib teist värvi šokolaadiga triibud peale pritsida.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar