Eesti Vabariigi aastapäeva auks sini-must-valge juustupitsa. Inspiratsiooni sain Juustukuningate iseseivuspäeva jaoks tehtud reklaamist, kus nad reklaamisid sinist pesto juustu "Pittoresque", musta juustu "Ruscello Black Lemon" ja kitsepiimajuustu.
Sini-must-valge juustupitsa kate:
ühe 20 cm läbimõõduga pitsale
2 spl tomati pastat
80 g sinist pesto juustu lavendliga "Pittoresque"
80 g Põhja-Hollandi 8-aastast musta juustu "Ruscello Black Lemon"
80 g Arina küpset kitsepiimajuustu
50 g riivitud parmesani "Parmegiano Reggiano"
pitsa maitseainet
Margherita kate:
ühe 20 cm läbimõõduga pitsale
2 spl tomati pastat
1 spl ekstra neitsioliiviõli
50 g (2 spl) riivitud parmesani "Parmegiano Reggiano"
1 pall (125 g) mozzarellat
pitsa maitseainet
Taina valmistamine
Taina valmistamist saab lugeda tuunikala-, salaami- ja seenepitsa valmistamise postitusest.
Pitsade valmistamine
Soojenda ahi 250-300 C kraadini. Pitsat küpsetatakse kõrge temperatuuriga ahjus.
Tõsta kerkinud taina pallike jahuga kaetud lauapinnale. Suru pallike rusikaga lamedaks. Jätka näpputega taina vormimist keskelt äärte suunas kuni saad õhukese ja sobiliku suurusega pitsapõhja.
Krõbeda põhja saamiseks soenda ahjus 2-3 minutit malmpanni. Võta pann ahjust ning aseta soojaalusele. Vala pannile oliivõli. Liiguta panni nii, et kogu pann oleks õliga kaetud. Aseta pannile valmis vormitud pitsapõhi.
Kui pitsale läheb suure niiskusesisaldusega toiduained, siis eelküpseta pitsapõhja ahjus 3-4 min.
Sini-must-valge juustupitsa
Tõsta pitsapõhja keskele tomati pasta. Ringi kujuliselt lusikaga liikudes aja pasta pitsapõhjale laiali. Raputa pitsale riivitud parmesan ning pitsa maitseaine. Järgmiseks aseta pitsale viilutatud juustud. Kuna juustupoes lõigatakse juustu tükid suurest ümmargusest juusturattast, siis on tükid juba sektori kujulise.
Küpseta pitsat ahjus 10 min.
Serveerimisel aseta pitsale rukkolat. Rohelised eesti heinamaad.
Pitsa Margherita ehk tomati-juustupitsa
Tõsta pitsapõhja keskele tomati pasta. Ringi kujuliselt lusikaga liikudes aja pasta pitsapõhjale laiali. Raputa pitsale riivitud parmesan ning pitsa maitseaine. Järgmiseks aseta pitsale viilutatud mozzarella tükid. Kõige peale piserda oliiviõli.
Küpseta pitsat ahjus 10 min või kuni servale tekivad tumedad laigud. See sõltub kui krõbedat pitsa koorikut soovid.
Värskele ahjust tulnud pitsale puista peale värsket purustatud pipart ning sorts oliiviõli.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar