Jätkan oma tartleti katsetusi (vt karusmarja-šokolaaditartletid). Seekord ühendasin Järvselja paksudest kuusemetsadest korjatud mustikad Farmi toorjuustuga.
Tainas:
250 g jahu
150g suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
100 g võid
2 muna
Täidis:
350 g puhastatud mustikaid (värsked või külmutatud)
200 g suhkrut
1 spl vett
2 muna
120 g või
Kreem:
200 g maitsestamata toorjuustu
60 g toa temperatuuril võid
1 tl vaniljeekstrakti
200 g tuhksuhkrut
Sega köögikombainis omavahel jahu ja või tükid. Lisa küpsetuspulber ja suhkur. Sega köögikombainiga kuni kuivained on segunenud. Viimasena lisa munad ning sega kuni tekib tainas.
Kasutades tartletivorme või muhvinipanni küpseta tainast korvikesed. Küpseta korvikesi 180 kraadises ahjus 10 min või kuni korvikeste servad muutuvad pruunikaks. Enne ahju panekut torka kahvliga korvikeste põhjale mõned augud, et küpsetades põhjad kumeraks ei küpseks. Kui korvikesed on küpsetatud pane nad jahtuma.
Täidise valmistamiseks aseta pott madala soojusega pliidiplaadile. Vala potti puhastatud mustikad, vesi ja suhkur. Keeda täidist kuni mustikad on pehmed ning hakkavad lõhkema. Püreesta täidis saumikseri või köögikombainiga. Lisa munad ja sega korralikult täidis läbi.
Aseta püreestatud täidis vesivannile. Lase täidise temperatuur tõusta 70 kraadini. Lisa tükeldatud või. Sega täidist kuni või on sulanud.
Vala täidis korvikestesse ning aseta korvikesed külmkappi tahenema. Tahenemine võtab aega mõned tunnid, kui on aga võimalik siis lasta taheneda üle öö.
Kreemi valmistamiseks vahusta kausis maitsestamata toorjuust, või, vaniljeekstrakt ja tuhksuhkur. Tõsta lusikaga kreem korvikestele ning silu ühtlaseks. Lase paar tundi külmas taheneda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar