Šokolaadipähklid on mõnus vaheldus klassikalistele "Kreeka pähklitele". Sobib hästi šokolaadi sõpradele.
Tainas:
250 g jahu
0.5 tl küpsetuspulbrit
150 g kakaod
200 g võid
150 g suhkrut
2 muna
1 tl vaniljeekstrakti
4 slp tume suhkrusiirupit
Täidis:
200 g võid
350 g tuhksuhkrut
1 tl vaniljeekstrakti
Pähkli vormid (võib kasutada ka pähkliraudu)
võid vormide määrimiseks
Taina tegemiseks sega kokku kuivained: kakao, jahu, küpsetuspulber. Teises kausis mikserda kokku suhkur toa sooja võiga. Kui segu on vahule mikserdatud lisa ükshaaval munad, vaniljeekstrakt ja tume suhkrusiirup. Kui ained on omavahel korralikult segunenud sõelu juurde kuivainete segu. Sega ained ühtlaseks tainaks. Aseta tainas kaetult 1-2 tunniks külmkappi tahenema.
Küpsiste küpsetamiseks kuumuta ahi 180 kraadini. Määri vormid võiga. Täida vormid tainaga ning küpseta 15 minutit või kuni küpsised on valmis. Jahuta küpsise pooled maha.
Kuni küpsise poolikud jahtuvad valmista täidis. Vahusta toa soe või ja tuhksuhkur. Lisa vaniljeekstrakt.
Täida mõlemad küpsise pooled võikreemiga ning suru pooled kokku.
Aseta küpsised külmikusse tahenema. Tarbida jahutatult.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar