pühapäev, november 05, 2017

Banaanipähklid meešokolaaditäidisega

Jätkan oma pähkli küpsiste katsetamisega. Kuna käepärast on küpsed banaanid ja kapis šokolaadi, siis võtsin aluseks need kaks komponenti.



Tainas:
2 tk (u 200 g) banaani
100 g võid
3 sl suhkrut
1 muna
1 tl vaniljeekstrakti
1 tl kaneeli
200 g kaerahelbeid
250 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Meešokolaaditäidis:
200g šokolaadi
50 g võid
2 dl rõõsk koor 35%
2 spl mett
1 tl vaniljeekstrakti

Pähkli vormid (võib kasutada ka pähkliraudu)
võid vormide määrimiseks

Taina tegemiseks sega kokku kuivained: kaerahelbed, jahu, küpsetuspulber. Teises kausis purusta banaanid. Lisa toa soe või ja suhkur. Mikserda segu läbi. Jätkates mikserdamist lisa muna, vaniljeekstrakt ja kaneel. Kui ained on omavahel korralikult segunenud lisa kuivainete segu. Sega ained ühtlaseks tainaks. Aseta tainas kaetult 1-2 tunniks külmkappi tahenema.

Küpsiste küpsetamiseks kuumuta ahi 180 kraadini. Määri vormid võiga. Täida vormid tainaga ning küpseta 15 minutit või kuni küpsised on pruuniks muutunud. Jahuta küpsise pooled maha.

Kuni küpsise poolikud jahtuvad valmista meešokolaaditäidis. Aseta kõik komponendid kaussi. Kuumuta kaussi madalal kuuumusel (nt veevann) ja aeg-ajalt segades kuni kõik koostisosad on sulanud ning omavahel segunenud. Lase täidisel 5-10 min jahtuda ning aseta külmikusse lõplikuks jahutamiseks.

Täida mõlemad küpsise pooled meešokolaaditäidisega ning suru pooled kokku. Lase jahedas küpsistel taheneda.

Kommentaare ei ole: