pühapäev, oktoober 08, 2017

Šokolaadiküpsised

Mõnusad pehmed šokolaadiküpsised, mis viivad keele alla.


Tainas:
170 g võid
150 g pruuni suhkrut
150 g valget suhkrut
2 muna
1 tl vanilje ekstrakti
220 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
160 g tükeldatud täidisega šokolaadiküpsiseid (Šokolaadipähklid, Oreo, Mesikäpp DOPS, Domino)
340 g tükeldatud šokolaad (vastavalt soovile valge, pruun või tume)

Vahusta toa soe või, valge ja pruun suhkur kohevaks vahuks. Sega juurde munad ning vanilje. Teises kausis sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa aegalselt kuivained vahule. Nüüd lisa tükeldatud küpsised. Viimasena lisa tükeldatud šokolaad.

Kuumuta ahi 180 C kraadini. Aseta pannile küpsetuspaber. Vormi tainast 3-4 cm suurused pallikesed ning aseta need küpsetuspaberile. Pallikeste vahele jäta ~5 cm. Küpseta 7-10 minutit või kuni servad hakkavad pruuniks muutuma.

Kommentaare ei ole: