kolmapäev, oktoober 18, 2017

Banaanistritsel

Mitmeid aastaid olen Tartu Maratoni ürituste järgselt küpsetanud banaanikeeksi. See aasta mõtlesin proovida midagi uut. Tulemuseks oli mahlane banaanistritsel.



Kui keeksi tegemiseks on hea kasutada väga küpseid banaane, siis stritsli küpsetamiseks sobivad tooremad banaanid. Ei muutu küpetamisel pudruks. Antud kogusest saab kaks banaanistritslit.

Tainas:
1 pakk kuivpärmi
3 dl piima-vee segu
1/2 muna
100 g suhkrut
1 tl soola
550 g jahu
4 sl õli

Täidis:
6 banaani (tükeldatult u. 600 g)
50 g roo- või palmisuhkrut
100 g šokolaadi tükke (tume šokolaad)
50 g (150 dl) mandlilaaste
2 tl kaneeli

Määrimiseks:
1/2 muna

Peale raputamiseks suhkrut

Sega jahu ja kuivpärm. Soojenda piima-vee segu 35-40 C kraadini. Lisa piima-vee segule suhkur, sool ja õli. Nüüd lisa jahu ja pärmi segu ning 1/2 lahti klopitud munast. Sõtku kuni tainas enam käte külge ei hakka. Vajadusel lisa jahu. Lase tainal umbes 1h soojas kohas rätiku all kerkida.

Täidise jaoks koori banaanid ja lõigu viiludeks. Kalla viilud kaussi. Lisa suhkur, šokolaaditükid, mandlilaastud ja kaneel. Sega segu kuni suhkur hakkab sulama.

Kui tainas on ära kerkinud jaga see kaheks. Rulli tainas jahusel pinnal laiali. Aseta pool täidisest tainale. Rulli tainas koos täidisega ilusaks rulliks. Lõika saadud rullile sisse sälgud. Pintselda stritsel pealt munaga ning raputa peale suhkrut.
Küpseta 200 C kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni stritsel on kenasti kuldpruun.

Kommentaare ei ole: