neljapäev, september 27, 2012

Hea kaevur ja halb kaevur

Vaadates intenetis ringi leitsin artikli, kus spetsialisti iseloomustamiseks kasutati hea ja halva kaevuri võrdlust. Et võrdlusest aru saada peab teadma kes on kaevur?
From Vektorgraafika

Eesti keele seletav sõnaraamat:
"Kaevur on maavarasid kaevandav mäetööline, ka üldse kaevandustöötaja"
Mäeõpik:
"Kaevur on isik, kelle töö on väljata maapõuest maavara."
Wikipedia:
"Kaevur on inimene, kes kaevandab maavarasid, kaevanduses töötav mäetööline."
Vaatame nüüd mis on vahet heal ja halval kaevuril ning selleks võrdleme kuidas nad tööd teevad.

Halb kaevur
Halb kaevur veedab oma päevad otsides kaevandust. Kui ta leiab kaevanduse, veedab ta veel ühe päeva seal töötades, mis on aga väga ebamugav koht ilma valguse ja korraliku õhuta. Kolmandal päeval ta võib olla mõistab, et kaevanduses ei olegi maavara. Kaevur otsib järgmise kaevanduse ja kõik algab otsast peale. Lõpuks naine jätab ta maha, kuid ta ise ei märka seda kuna tal on vaja tööd teha.

Hea kaevur
Hea kaevur on halva kaevuri sõber ja tal on palju produktiivsem lähenemine. Ta võtab kaardi ja kulutab tunni selle uurimiseks. Ta otsib kaevandusi:
  1. Kus on maavara.
  2. Kus teised kaevurid pole veel kaevandanud.
Kui see on tehtud, võtab ta oma lambi ja läheb kaevandusse. Töö on ikka raske, kuid päeva lõpus tuleb ta oma armastava naise juurde kaasas päevateenistus.

Mis on kahe kaevuri erinevus?

Hea kaevur ei lähe kunagi kaevandusse ilma oma lemmik tööriistadetta.

Moraal - enne uut projekti, tee taustauuring ning kasuta oma töös alati õigeid vahendeid, nii saad pärast tööpäeva lõppu minna koju oma kallima juurde.

Kommentaare ei ole: