pühapäev, september 25, 2011

Saksamaa 21.-24. september

21.-24. september sai külastatud Saksamaad projekti Min-Novation raames. Nimelt toimus seal Läänemere võrgustiku töökoosolek. Lisaks siseruumides toimunud koosolekule, tutvuti ka kohalike mäendusobjektidega.

Aherainemägi (Hohe Linde):
From Min-Novation Saksamaa 2011

Väike ülevaade, mis siis toimus.


21. september
21. september möödus põhiliselt lennukis ja rongis. Lennukiga Tallinn-Riia-Berliin ning rongiga Berliin-Halle-Eisleben.
Halle rongijaamas kohtasime ka oma Soome partnerit. Pärastlõunal jõudsime oma reisi sihtkohta hotelli Mansfelder Hof. Hotelli jõudes saime teada, et olime esimesed saabujad ja kuna pidulik õhtusöök oli alles õhtul, panime asjad tubadesse ja läksime linnaga tutvuma. Eisleben oli vana vasekaevanduse linn, kus oli sündinud ka Martin Luther.

22. september
22. september oli koosoleku päev. Veetsime pikki tunde suures saalis arutades, kuidas kasutada Läänemere ümbruses olevaid kaevandamisjääke. Pärastlõunal toimus tehniline tuur. Tutvumisobjektiks oli vana Röhrigschacht'i vasekaevandus. Vasekaevandus avati 1871 ja suleti 1990. Röhrigschacht'i vasekaevanduse tõstetorn on üks vanimaid Euroopas. Kongi liikumiskiirus on 3 m/s. Kaevanduse külastajad saavad laskuda kuni 283 meetri sügavusele. Kus toimus ka meie ekskursioon.

Röhrigschacht'i vasekaevandus:
From Min-Novation Saksamaa 2011
Vasekaevandus mõjus halvasti rahakotile kuna kaevanduse peamajas asus suveniiri pood, kus sai osta mäenduslikke suveniire. Ega siis ostlemisega tagasi saanud hoida, ei tea ju kuna jälle mõnda mäenduslikku suveniiripoodi satub.

23. september
23. september oli töökoosoleku viimane päev. Päeva esimeseks külastusobjektiks oli Eislebenis olnud vasekaevanduse aherainemäed.

Eisleben'i aherainemäed:
From Min-Novation Saksamaa 2011
Teiseks külastusobjektiks oli Mansfeldi muuseum. Muuseumis sai tutvutud Saksamaa esimese aurumasinaga, mida kasutati kaevandusest vee välja pumpamiseks.

Esimene Saksamaa aurumasina makett:
From Min-Novation Saksamaa 2011

Pärastlõunal asusid mitmed koostööpartnerid koduteele.

24. september
24. septemberi hommikul liikusime rongiga Eislebeni'st Berliini (Eisleben-Halle-Berliin), kus tegime ka väikese linnaekskursiooni. Samal päeval toimus ka Berliini Maratoni lastemaraton.
Pärast väsitavat päeva asusime lennukiga kodu poole Berliin-Riia-Tallinn.

Aherainemägi Halle lähistel:
From Min-Novation Saksamaa 2011

Berliini Maraton:
From Min-Novation Saksamaa 2011

Album:

Albumis olevatele piltidele on lisatud koordinaadid ja ka lühikirjeldus.

Kommentaare ei ole: